FC Utrecht is er opnieuw niet in geslaagd om te winnen bij PSV. De ploeg van trainer Jan Wouters verloor met 1-0. De laatste keer dat FC Utrecht won in Eindhoven was in 1980.

De zege van PSV was terecht. De Eindhovenaren reigden de kansen aaneen. Toch sleepte Utrecht, dankzij een goed keepende Ruiter de 0-0 de rust in. In de 51e minuut was het alsnog raak toen Lokadia de bal binnen frommelde.

Na de treffer viel PSV stil en kwam Utrecht eindelijk in de wedstrijd. Scoren deed het echter niet. Utrecht claimde nog wel een strafschop na een handsbal, maar kreeg geen gehoor. Utrecht staat op de 13e plaats, met vier punten voorsprong op nummer zestien maar ook slechts vier punten achterstand op nummer acht.