FC Utrecht O16 heeft vandaag iets recht te zetten. De 0-4 nederlaag van vorige week, thuis tegen koploper PSV, heeft het team op scherp gezet. De tegenstander van vandaag, AZ  O16 dat de vierde plaats bezet, heeft vanzelfsprekend aan dit Utrechtse voornemen geen enkele boodschap.

Het eerste kwartier kent een gelijk opgaande strijd waarin het hoge tempo van beide zijden het meest opvallend is. Echte kansen doen zich tot op dat moment niet voor. Het eerste gevaar komt in de 20e minuut van de kant van FC Utrecht. Een prachtige aanval over links wordt, ook in tweede instantie, niet verzilverd.  De brilstand blijft echter niet lang op het scorebord aanwezig, want al een minuut later benut AZ een vrije schop en komt zo op 1-0. In de 28e minuut ontkomt Utrecht aan een nog grotere achterstand, als de bal na drie achtereenvolgende doelpogingen uiteindelijk op de lat belandt. FC Utrecht heeft het even moeilijk in deze periode, maar het knokt zich bewonderenswaardig terug in de wedstrijd en scoort in de 32e minuut, uit een gedegen opgezette aanval, de gelijkmaker, 1-1.

In de tweede helft komt FC Utrecht goed uit de startblokken. In de 43e minuut krijgt het tot tweemaal toe de mogelijkheid op voorsprong te komen. Maar het lukt net niet. AZ laat zich niet onbetuigd. In de 47e minuut gaat de AZ-spits alleen op de FC Utrecht-keeper af, maar gelukkig, voor al wat Utrecht heet, gaat de bal aan het doel voorbij. Een minuut later is het echter alsnog raak. In eerste instantie weet de FC Utrecht-keeper het gevaar nog te keren maar in de rebound gaat de bal er alsnog in, 2-1. Het spel golft dan een tijdlang op en neer met aan beide kanten goede mogelijkheden iets aan de stand te veranderen, maar dat gebeurt dus niet. Die verandering vindt wel plaats in het spelersaantal op het veld. De scheidsrechter acht het in de 71e minuut, niet echt volgbaar voor de neutrale toeschouwer, nodig om een FC Utrecht-spelers met direct rood van het veld te sturen. Nu wordt de opdracht voor FC Utrecht nog moeilijker.
En dat blijkt. In de 79e minuut tekent AZ  geflatteerd, dat wel, de eindstand, 3-1, aan.

Desalniettemin kan FC Utrecht O16 met trots terug kijken op een goede eerste seizoenshelft.