FC Utrecht heeft zondagavond een uitstekende indruk achtergelaten in een oefenwedstrijd tegen Dundee United. De Schotten werden op de Open Dag van de eredivisionist overtuigend met 2-1 verslagen.

De ploeg van trainer Robbie Alflen begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg na een aantal goede acties van nieuwkomer Danny Verbeek prima kansen, maar gescoord werd er in de eerste helft nog niet. Direct na rust schoot Jens Toornstra op aangeven van uitblinker Verbeek alsnog de 1-0 binnen. Een paar minuten later werd het zelfs 2-0. Een prachtige pass van Mark Diemers werd tot doelpunt gepromoveerd door Leon de Kogel.

Dundee United, waar de van Sparta Rotterdam overgenomen Mario Bilate zijn debuut maakte als invaller en Nadir Ciftci een basisplaats had, deed in de slotfase via Brian Graham nog iets terug. Bij FC Utrecht kwamen na rust de aanwinsten Nacer Barazite en Rubio Rubin in de ploeg. Laatstgenoemde moest zich na een forse botsing echter al snel weer laten vervangen.