Feyenoord begon moeizaam aan het duel. Joris Mathijsen pakte al in de 6e minuut een gele kaart na een grove en onnodige overtreding op Steve de Ridder. De routinier kon zich daardoor geen harde ingreep meer permitteren. Hij werd in de rust gewisseld voor linksback Miquel Nelom, waardoor Bruno Martins Indi naar zijn favoriete stek in het hart van de defensie verhuisde.

Kort na charge van Mathijsen was FC Utrecht dicht bij de openingstreffer. Aanvoerder Jens Toornstra krulde de bal uit een vrije trap tegen de onderkant van de lat. De bezoekers waren nadien tot aan de rust nauwelijks gevaarlijk, al moest Jordy Clasie vlak voor de pauze uit een hoekschop de bal nog wel van de lijn halen.

Ook aanvallend maakte Feyenoord het zichzelf niet gemakkelijk. De thuisploeg zocht te vaak de weg naar het Utrechtse doel door het midden en juist in het overvolle strafschopgebied was er voor de trefzekere Graziano Pellè weinig eer te behalen.

De offensieve speelwijze van Feyenoord was opvallend, omdat juist de lichtvoetige linksbuiten Jean-Paul Boëtius zijn rentree maakte in het basisteam na een langdurige absentie vanwege een knieblessure. Hoewel hij af en toe nog wat ongelukkig was in zijn gedurfde acties ging er van het 19-jarige talent weer veel dreiging uit.

Dankzij Tonny Vilhena ging de thuisclub toch met een voorsprong de rust in. De jonge middenvelder knalde raak, nadat Pellè de bal voor hem uit een vrije trap panklaar had gelegd met zijn brede borst, 1-0.

Na de rust zakte het tempo bij Feyenoord en daarmee viel ook de kwaliteit van het veldspel terug. FC Utrecht groeide in de wedstrijd en kreeg in de 57e minuut een grote kans op de gelijkmaker. Doelman Erwin Mulder redde prima op een inzet van Willem Janssen. Met name Pellè liet in de matte tweede helft nog enkele kansen op de 2-0 liggen.