In een spannend duel heeft het elftal van trainer Marcel van der Net de 3 punten in huis gehouden. De Amsterdammers werden met 2-1 verslagen. Vanmorgen stond op het programma de competitiewedstrijd FC Utrecht O13 -Ajax D1. Twee maanden geleden kwamen de teams elkaar ook al tegen op de Toekomst. Toen betrof het de poule wedstrijd voor de KNVB beker. Deze wedstrijd werd toen met 5-1 gewonnen door Ajax.

Nu twee maanden later wilde trainer Marcel van der Net wel eens weten hoeveel progressie zijn team heeft gemaakt.

Vanaf de aftrap zet Ajax veel druk naar voren en probeert FC Utrecht vast te zetten. FC Utrecht blijft rustig en speelt de bal rustig rond. Het tempo is hoog in deze begin fase en dat zal de gehele wedstrijd zo blijven. In de 13e minuut is er een snelle aanval van FC Utrecht aan de linkerkant van het veld. De bal wordt diep gespeeld op een Utrecht aanvaller die van 25 meter de bal over de Ajax keeper schiet. 1-0. Het tempo blijft hoog, maar echte kansen blijven voor beide teams uit. Het is duidelijk te zien dat beide teams voor de winst spelen. In de 25e minuut maakt FC Utrecht verdient de 2-0. Een schot van Utrecht wordt door de Ajax keeper maar net tot hoekschop gewerkt. De corner wordt goed ingebracht en de weggewerkte bal van Ajax wordt van rond de 16 meter schitterend ingeschoten en zodoende gaat FC Utrecht rusten met een 2-0 voorsprong.

In de rust wisselt trainer Marcel van der Net niet. Het spel in de tweede helft is net als in de eerste, een hoog tempo. Ajax zet alles op alles om een gelijk spel weg te halen in Utrecht. Ajax zet veel druk en komt tot een paar kleine kansen. De uitvallen van FC Utrecht hadden de 3-0 en 4-0 kunnen betekenen. Echter staan de lat en de keeper van Ajax een grotere voorsprong in de weg. In de 55e minuut wordt het dan toch 2-1. En afstand schot verdwijnt over de FC Utrecht keeper in het doel. Ondanks dat de goed leidende scheidsrechter er 4 minuten blessure tijd bij telt wint FC Utrecht O13 deze wedstrijd verdiend met 2-1.

Het team heeft gespeeld naar de intenties van FC Utrecht en als team een zeer goede prestatie neer gezet. Deze lijn voortzetten in de thuiswedstrijd van zaterdag 9 november om 10.30 uur te Almere City FC D1.

FC Utrecht O13 - Ajax D1 2-1 (2-0)