img_description

Na de keurige winst op Twente afgelopen zaterdag was nu Roda JC B1 de tegenstander.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was het één richting verkeer naar het doel van de Limburgers. Roda JC wachtte rustig het moment af dat Utrecht foutjes zou maken en hadden in de 11e minuut bijna succes, het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Moet gezegd dat Utrecht verder redelijk gedisciplineerd achterin balbezit hield en geduldig de kansen die er absoluut moesten komen afwachtte. Karim Loukili teisterde de lat en Jerreau Farel Cairo zag alleen voor de keeper zijn bal gestopt. Na 15 minuten was het dan raak. Anthony Berenstein bediende Nick Hak, die keurig afrondde. Utrecht bleef daarna aanvallen, maar had moeite een opening te vinden. Na een half uur kwam Nick Hak bij een hoekschop van Jerreau Farel Cairo prima bij de eerste paal voor de 2-0.

Ook na rust veel kansen voor FC Utrecht dat eigenlijk alleen gevaar liep door eigen fouten. Die fout kwam er eigenlijk pas echt 4 minuten voor tijd, toen Roda dit af wist te straffen. De stand was toen al 4-0, doordat eerst Nick Hak voor zijn derde doelpunt van de avond zorgde na een goede actie van Zakaria El Bennay. En een kwartier later werd een vrije trap door Anthony Berenstein in één keer in de bovenhoek gekruld. Eindstand dus 4-1, alhoewel de score gezien de hoeveelheid kansen best wat hoger had kunnen en moeten uitvallen.

We moeten dus verder blijven werken aan de prestaties, maar een goede start is het alvast, welke we zaterdag in de uitwedstrijd tegen Excelsior B1 een vervolg hopen te geven.

FC Utrecht O17 - RJO/ZL Roda JC B1 4-1 (2-0)
15` 1-0 Nick Hak (assist Anthony Berenstein)
32` 2-0 Nick Hak (assist Jerreau Farel Cairo)
45` 3-0 Nick Hak (assist Zakaria El Bennay)
67` 4-0 Anthony Berenstein
77` 4-1 Dylano van Dijk

Opstelling FC Utrecht O17: Thijmen Nijhuis, Sergio Anaya Pena, Jimmy Spruit, Enrique Emerencia, Tim Brinkman, Fouad Dahmani (“54 Tijn Wicherink), Karim Loukili, Jerreau Farel Cairo (“64 Tijn Jansen), Zakaria El Bennay (“60 Quinten Lacrum), Nick Hak (“49 Emre Bal), Anthony Berenstein.