Na een 1-0 ruststand won FC Utrecht O16 met 4-0 van rode lantaarn drager RVO/GC FC Groningen O16. Utrecht blijft door de overwinning koploper met 1 punt meer dan RJO/PEHV PSV.

FC Utrecht O16 toonde zich deze wedstrijd, de nummer één tegen de nummer laatst van de ranglijst, en tegen een sterk inzakkend FC Groningen duidelijk de bovenliggende partij. In de 15e minuut kwam de eerst echte grote kans voor de thuisploeg. De spits stevende alleen op de FC Groningen keeper af maar schoot de bal recht in zijn handen. Twee minuten later leek, in een bijna identieke situatie, de score dan toch door FC Utrecht geopend te worden. Maar ook deze mogelijkheid wist de Groningen keeper te verijdelen. Even leek het, tegen de verhouding in, nog mis te gaan toen een riskante pass van een Utrecht verdediger dwars door zijn eigen centrum door de Groningen spits werd onderschept. Maar deze wist zich met deze plotselinge kans geen raad en schoot naast.| Zo kabbelde de eerste helft een beetje voort met aan weerskanten veel te veel onnauwkeurigheid. In de 35e minuut zag FC Utrecht een mooie aanval over rechts bekroond met het eerste doelpunt van vandaag. 1-0 voor de thuisclub.

FC Groningen gaf zich nog maar niet zo gewonnen bleek na de rust. In de 45e minuut kregen de Groningers een vrije trap op de rand van de zestien meter te nemen. Maar de uitvoering ervan liet zwaar te wensen over. In de 62e minuut liet FC Utrecht zien dat dat beter kan. Uit de op links genomen vrije trap ontstond een klutssituatie voor het Groningse doel waarbij een middenvelder van FC Utrecht uiteindelijk de bal tegen het net weet te werken, 2-0. Even later leek het pleit beslecht. Een prachtige aanval over links wordt door dezelfde middenvelder uitstekend verzilverd, 3-0. FC Groningen gaf zich gewonnen. In de 77e minuut werd een aanval over wederom de linkerkant helemaal naar rechts verplaatst en door de rechterspit van de thuisclub tot 4-0 getransformeerd. Zo liet het scorebord na 80 minuten een dikverdiende 4-0 overwinning voor de koploper, FC Utrecht O16, zien.