FC Utrecht is er tegen Roda JC niet in geslaagd de goede serie in de eigen Galgenwaard een vervolg te geven. In een soms kolderieke wedstrijd, met over en weer enorm veel fouten, bleef FC Utrecht steken op 3-3.

Scheidsrechter Danny Makkelie had bij de zes doelpunten niet de hulp nodig van HawkEye, de doellijnregistratie die zaterdagavond in Utrecht voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlands betaald voetbal werd gebruikt.

Het duel in de Galgenwaard was in de eerste helft een waar foutenfestival. Vooral de defensie van FC Utrecht schutterde opzichtig. Zeker na het geblesseerd uitvallen van middenvelder Willem Janssen hingen de linies als los zand aan elkaar.

FC Utrecht nam na bijna een kwartier de leiding. Steve de Ridder ontdeed zich simpel van twee verdedigers van Roda JC waarna Cedric van der Gun de bal gemakkelijk binnen kon tikken. Daarna kreeg Roda JC legio kansen. Doelman Robbin Ruiter stak echter in grootse vorm. Hij redde bij acties van Mitchell Donald en Krisztián Németh.

Na een klein half uur kwam Roda JC toch op 1-1. Németh was nu wel trefzeker. De spits had kort daarna een unieke kans op een tweede doelpunt. Hij schoot, nadat Dave Bulthuis Guus Hupperts onderuit had gehaald, de strafschop tegen Ruiter aan.

Enkele minuten voor de rust kwam FC Utrecht tegen de verhouding in op voorsprong. Roda-doelman Filip Kurto verkeek zich volkomen op een vrije trap van Jens Toornstra. Via het hoofd van de onfortuinlijke keeper verdween de bal tot afgrijzen van de Limburgers in de bovenhoek.

Ook na de rust was het duel spectaculair. Zeker nadat Jan Wouters, de trainer van FC Utrecht, de van een blessure herstelde Jacob Mulenga binnen bracht en zijn collega Ruud Brood stormram Frank Demouge het veld in stuurde. Na een kwartier had Roda JC succes. Na een vlotte aanval, waarbij scheidsrechter Makkelie uitstekend de voordeelregel toepaste, schoot Mark Jan Fledderus buiten bereik van doelman Robbin Ruiter de gelijkmaker binnen.

In de spannende slotfase kwam Roda JC zelfs op voorsprong. Opnieuw was Németh de doelpuntenmaker. FC Utrecht gaf zich evenwel nog niet gewonnen. Via Jens Toornstra kwam alsnog de 3-3 op het bord in het knotsgekke duel. Yoshiaki Takaga van Utrecht kreeg daarna nog zijn tweede gele kaart.