FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan het uitduel tegen PEC Zwolle. Het werd 1-1.

In de eerste helft had PEC, dat de eerste vier wedstrijden van dit seizoen won, het betere van het spel. Tot doelpunten leidde dat niet. Utrecht begon uitstekend aan de tweede helft: na 50 minuten kopte Willem Janssen de 0-1 binnen uit een vrije trap van Jens Toornstra. Het was zijn eerste goal voor FC Utrecht.

Even later weigerde scheidsrechter Eric Braamhaar een tweede gele kaart te geven aan PEC-verdediger Darryl Lachman. Hij hield Utrechter Steve de Ridder opzichtig vast, maar Braamhaar hield de rode kaart op zak. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd maakte invaller Stef Nijland de gelijkmaker.

FC Utrecht heeft nu 5 punten uit evenzoveel duels. PEC blijft koploper met 2 punten voorsprong op achtervolger PSV.